Namnlös sida

Om Lyssnarens guide till Cornelis

Läs ett utdrag ur boken

Pressröster

Köp boken!

.

Alla mina böcker

.

Pressröster om boken

Lyssnarens guide till Cornelis

”Gustafson har gjort ett hästjobb. Guiden är en guldgruva för amatörtrubadurer, professionella artister och vintage lovers i största allmänhet.”
Gunilla Brodrej, Expressen
Läs hela recensionen.

”Vilken fullständigt lysande idé! En välskriven, väldokumenterad vägvisare till var och en av de 216 sånger som Cornelis skrev och spelade in. Fylligt, intressant och roligt.”
Harald Gatu, Dagens Arbete

”Det här är en guldgruva för Cornelis-älskare. Gustafson ägnar sig inte åt några akademiska texttolkningar, utan skriver i stället om vad han vet om sångernas ursprung.”
Stefan Lindqvist, Helsingborgs Dagblad
Läs hela recensionen.

”Klas Gustafson är kunnig på sitt område och lyckas skriva både fängslande och enkelt. Det är lätt att ta till sig alla fakta – och även om man inte är en Cornelisfantast är det lätt att fastna i de ömsom tragiska, ömsom roliga historierna bakom sångerna.”
Erika Wallman, LitteraturMagazinet
Läs hela recensionen.

”Det är ständigt fascinerande läsning och jag får ideligen springa till skivbacken, cd-hyllan och Spotify för att lyssna på låtarna. Det är ett gott betyg till Gustafson.”
Per Wiker, www.obladoo.se
Läs hela recensionen.

”Faktum är att dessa bakgrundsmålningar i form av anekdot- och faktaspäckade små essäer är både roliga och intressanta, ibland till och med spännande. Att forska fram och skriva denna bok är ingen överloppsgärning, inte att läsa den heller.”
Bertil Falk, Tidningen Kulturen
Läs hela recensionen.

”… boken är en ymnig guldgruva även om den verkligen inte är något sträckläsningsprojekt (den passar mycket bättre som en bok att bläddra och spontant läsa i) och väljer man att läsa den liggande så gör man det också helt på egen risk. Det är, som sagt, en tung rackare som kan förorsaka partiell medvetslöshet om den knockar ut en.”
Rolf Nilsén, Norrbottens-Kuriren
Läs hela recensionen.

”’Lyssnarens guide till Vreeswijk’ är en mycket användbar bok för alla beundrare av Cornelis Vreeswijk.”
Lars Landström, Örnsköldsviks Allehanda
Läs hela recensionen.