Namnlös sida

Om Marie-Louise biografi

Pressröster

 

 

Alla mina böcker

Pressröster om boken

Marie-Louise Ekmans två liv

”Det finns faktiskt ingenting i den här boken som jag INTE gillar. […] ’Marie-Louise Ekmans två liv’ är den mest inspirerande och intressanta bok jag har läst på evigheter. Konst, ledarskap, Sveriges konstliv, feminism, samhälle, med mera. Helt fantastisk bok av henne och Klas Gustafson. Jag skulle kunna ösa på med ännu fler positiva värdeomdömen, men visst förstår ni att jag gillar? ALLA borde läsa.”
Johanna Lindbäck, Bokhora 2015-09-08
Läs hela recensionen.

”Klas Gustafsons vackra och ambitiösa "Marie-Louise Ekmans två liv" går tillbaka till Ekmans uppväxt i ett försök att dechiffrera flickan som blev kvinnan och konstnären Marie-Louise, och jag tror att den lyckas ovanligt bra.”
Martina Montelius, Expressen 2015-09-08
Läs hela recensionen.

”Klas Gustafson, erfaren konstnärsbiograf, har intervjuat och skrivit hennes liv i en stor och generös bok där Marie-Louise Ekman tonar fram som en chosefri, ärlig och öppen person.”
Karin Månsson, Arbetarbladet 2015-09-08
Läs hela recensionen.

”Det är oavbrutet underhållande, och utmed banan möter vi också de många aktörer inom konst, teater, dans och film som Marie-Louise Ekman utvecklat lyckliga samarbeten med.”
Lars Linder, DN 2015-09-08

”Det är en rejäl lunta marielouiseiana. Fylld av sanningar, påståenden och raka rör – och en generös kavalkad av foton, målningar och andra konstverk.”
Lars Ring, SvD 2015-09-09

"Att Marie-Louise Ekman misslyckas totalt med alla utbildningar hennes ambitiösa far pressar in henne på, att hon söker en judisk identitet genom att åka på kibbutzresa till den fortfarande unga nationen Israel – att hon över huvud taget ger sig på sådant hon inte behärskar alls – det är så fint beskrivet av Gustafson."
Ulrika Stahre, Aftonbladet 2015-09-09
Läs hela recensionen.

"Gustafsons kapitel om tiden på Dramaten kan nog göra tjänst som kulturpolitiskt klarsynt managementguide för många institutionschefer. Än mera intressant är de, tyvärr för kortfattade, analyser som återges av Ekmans konst: en egensinnig naivist med starkt inspiration från popkonst är en bra sammanfattning."
Björn Gunnarsson, GP 2015-09-10
Läs hela recensionen.

"Det är en mycket intressant och lärorik biografi som Klas Gustafson har skrivit om en av våra mest begåvade multikonstnärer. Han är också generös med att berätta om personer, konstnärer och skådespelare i hennes närhet. Det är ett nöje att läsa!"
Yvonne Gröning, Dala-Demokraten 2015-09-11
Läs hela recensionen.